Chirurgul este specialistul care intervine în cazurile unde celelalte ramuri ale stomatologiei nu mai sunt eficiente. Cel mai des, chirurgia dento-alveolară presupune extracția dinților.
Extracția dintelui se impune atunci cand s-au epuizat opțiunile de tratament pentru salvarea dintelui natural și acesta este înlocuit cu o punte sau implanturi dentare.
De asemenea, extracția mai poate fi necesară ca parte dintr-un tratament ortodontic, atunci când este nevoie de spațiu pentru a menține ceilalți dinți. Extracția dentară va fi întotdeauna precedată de examene locale și generale minuțioase și de un examen complementar radiologic (radiografie sau CBCT).
Extracția molarilor de minte
O frecvență ridicată o au extracțiile molarilor de minte incluși sau semi-incluși. Adesea, aceștia se află într-o poziție neadecvată, care nu le permite erupția, fapt care limitează funcționalitatea dintelui, favorizează acumularea de bacterii și poate duce la daune majore pentru ceilalți dinți.
Dacă este realizată la timp, extracția molarului de minte previne infecții, dureri sau chisturi, care pot cauza distrucție osoasă și afectarea dinților vecini.
Despre chirurgia orală ultrasonică
Chirurgia Ultrasonica „Piezosurgery” este cea mai modernă și puțin traumatic tehnică de chirurgie orală ce se bazează pe acțiunea ultrasunetelor cu ajutorul unor anse diamantate speciale.
Indicații:
Avantajele Piezochirurgiei sunt:
Clinica Stomatologică ADORAL